IPR for iværksættere

Beskrivelse:

Nogle ser IPR (patenter, beskyttelse af varemærker og designs mv.) som en altafgørende sikring af egne rettigheder, nogle ser det som en irriterende hæmsko, og nogle tænker ikke på det. Men lige meget hvordan du ser på det, er IPR en realitet, som du ikke bør ignorere. Hvis du vælger ikke at beskytte dine produkter eller processer, kan andre måske hurtigt efterligne dem, og du har ingen eller kun ringe mulighed for at forhindre dem i det. Hvis du vælger at lukke øjnene for andres rettigheder, kan du spilde mange penge på at udvikle noget, som andre allerede har beskyttet. Du kan endda ende i kostbare retssager, hvis du krænker andres rettigheder; også selv om du ikke kendte til dem.

Deltag i workshoppen og få en grundig introduktion til emnet, så du ved noget om, hvordan det er muligt at navigere på dette område.

Som en del af workshoppen vil du få mulighed for selv at foretage søgninger i offentligt tilgængelige databaser fx over andres patent- ansøgninger og patenter. Så er du allerede i gang med at tilegne dig viden om, hvad andre har opfundet. Dette kan du bruge i forbinde/se med dinegen ide til at bygge videre på allerede eksisterende viden - også om noget, som aldrig blev til et produkt på markedet, og som dermed ikke er offentligt beskrevet andre steder.

Workshoppen kommer rundt om:

  • Hvad er IPR? Introduktion til de forskellige rettighedstyper: patent, varemærke, design, brugsmodel, ophavsret
  • Hvorfor er det nødvendigt at forholde sig til IPR som iværksætter?
  • Patent: Vigtigheden af hemmeligholdelse/NOA/ Hvad er et patent/ Hvorfor patentere Krav til patentering / Hvad indeholder en patentansøgning / Eksempel på patenteringsforløb og omkostninger / Kort om den kommende europæiske patentreform / patentlitteratur som kilde til viden
  • Varemærker/designs/ophavsret: Hvad kan beskyttes med varemærke- eller designregistrering / Hvad er ophavsret/ Markedsføringsloven / Hvordan kan online brug og markedsføring være et problem
  • Hvordan beskytter man sin forretning med en IPR-strategi
  • Hvor og hvordan kan man søge hjælp til IPR-besk yttelse (litteratur, rådgivning, vigtige webadresser)
  • Afsluttende opsummering og gode råd + evt. spørgsmål fra deltagerne

Vi krydrer undervisningen med brug af rekvisitter som vi har erfaring for letter forståelsen af IPR-retten. Undervejs får du mulighed for at lave konkrete øvelser med udgangspunkt i din egen ide, i sparring med andre deltagere i mindre grupper og/eller undgår jeg at krænke andres rettigheder? Du får også viden om søgning med teknisk fokus og/eller markedsfokus for at afdække både konkurrenter og mulige samarbejdspartnere. Fx patentdatabaser indeholder en guldgrube af frit tilgængelig information, som man kan bruge eller bygge videre på. Efter workshoppen vil du have fået baggrundsviden som giver dig beslutningsgrundlag for at IPR-beskytte din ide. Derudover vil du efter workshoppen kunne foretage en indledende vurdering af om din ide vil kunne !PR-beskyttes.

Målgruppe

Workshoppen er for Iværksættere der har en god ide, som de ønsker at udnytte kommercielt

Kontakt:

Spørgsmål vedr. tilmelding:
Frederik Kirst Müntzberg
fkm@vhhr.dk

Mere information

 
 HoldnrDatoTidSted
Tilmeldingsfrist
Afmeldingsfrist
Tildelt plads (Venteliste)  
01
24-04-2018
16:30 til 19:301602 København V
23-04-2018 23:59
23-04-2018 23:59
1 ud af 40  (0)
agent
Lad Agenten  give dig besked når nye hold er tilgængelige.
Københavns Erhvervshus | Nyropsgade 1, 1. sal | 1602 København V. | Tlf: 33 66 33 33 | erhverv@kk.dk
© Plan2learn 3.8.14